April 2016: Frokostmøte sykkeldeling og neste generasjons bysykler

gobike
Hvordan ser neste generasjons bysykler ut? Blir systemene så smarte at mange flere vil benytte seg av disse? Hvordan kan sykkelen bli en integrert del av et moderne transportsystem? Og hvordan kan vi få flere til å oppdage gledene ved å ha en lastesykkel eller elsykkel som sitt foretrukne transportmiddel i byen?

Dette er stikkord for frokostmøtet mandag 4. april 2016 på Rekord Bar i Drammen.

Gobike er det mest avanserte systemet for elektriske bysykler i Europa. Systemet er etablert i 5 store byer i Europa og sikter seg inn mot både lokalbefolkning, pendlere og turister. De er ambisiøse og bringer sykkeldeling/bysykler til et nytt nivå. Danske Gobike kommer til Drammen og forteller om sine løsninger og sine ambisjoner.

Se presentasjonen Gobike holdt her:

Og et innslag fra BBC som beskriver hvordan systemet fungerer:

BBC Click test of the Gobike Bike Share Scheme in Copehagen from Torben Aagaard on Vimeo.

Bysykkelen.no er trolig Norges mest innovative og best integrerte system for sykkeldeling i Norge. Forus Næringspark og Stavanger kommune samarbeider om å få elektriske delesykler til å bli en del av det daglige transporttilbudet i Byen. De har samkjørte bilettsystemer for Tog, buss og elsykler, og de har integrert dette med Gobikes bysykkelordning.  På frokostmøtet møter du menneskene som kan fortelle om hvordan og hvorfor dette ambisiøse prosjektet kom i gang.

Se presentasjonen til Bysykkelen her:

butchersSykkelbiblioteket / Veloteket er et prosjekt for langtids utlån av elektriske lastesykler og vanlige elsykler i Drammen. Meningen er at folk skal få prøve ut hvordan en slik sykkel fungerer i deres praktiske liv. Kommer jeg opp den bakken? Hvordan er det å ha to barn som passasjerer? Holder batteriet helt hjem? For å teste ut dette får innbyggerne tilbud om å låne sykkelen i to uker. På møtet får du mer informasjon om motiv, målsetting og hvordan prosjektet gjennomføres.

Se presentasjonen til Sykkelbiblioteket her:

Frokostmøtet finner sted på Rekord Bar i Drammen, 100 meter fra Drammen stasjon i Tollbugata 4 i Drammen.
Mandag 4. april 2016 klokka 08.00-10.00
Lett servering, ingen påmelding.

Innledere:

  • Torben Dyrvig, director contracts&tenders, GoBike Danmark
  • Stein Racin Grødem, administrerende direktør Forus Næringspark
  • Dag Erlend Lohne Mohn, for Bylivsprogrammet i Drammen